ZORAN MARJANOVIC JE PREMINUO


Od 2009. do smrti bio je novinar “Vesti” u Frankfurtu koji je pratio zapadnu Srbiju

 

Objavljene su nove crne vijesti. Iza Marjanovića su ostala supruga i dva sina, Marko i Mihailo.

 

Novinar Zoran Marjanović (1956.) preminuo je jutros nakon kratke bolesti u svom domu u Gornjem Milanovcu. Marjanović dolazi iz grupe novinara i urednika koji su jednom označeni, a kao novinar su radili cijeli svoj radni staž.

 

Nakon završene gimnazije i beogradske Prirodno-matematičke akademije, novinarsku karijeru započeo je kao urednik u gornjomilanovačkim „Dečijim novinama“, a potom osnovao prvu radio-stanicu u Gornjem Milanovcu, DEN Radio, gdje je radio kao urednik. načelnik i direktor.

 

U daljem razvoju svoje karijere imenovan je za glavnog urednika Gornji Milanovac TV, te za dopisnika za rudničko-takovsku regiju Tanjuga Radio Beograda (u jednoj smjeni bio je i dopisnik iz Prištine), Srna , Nacional, Balkan, Revije 92.

 

 

Foto: Lina

Neko je vrijeme bio stalni reporter Glasa javnosti i Kurira. Od 2009. do smrti bio je dopisnik “Vesti” iz Frankfurta, pokrivajući zapadnu Srbiju, dok je surađivao sa “Zviždačem” i “Telegrafom Srbije”. Član je Suda Udruženja novinara Srbije i jedan od osnivača Udruženja medija i medijskih djelatnika u Čačku.

 

Ostat će upamćen kao vrlo korektan čovjek i novinar koji je radio za najveću medijsku kuću u bivšoj Jugoslaviji.

 

Obitelj je najavila da će se ispraćaj pokojnog Zorana Marjanovića održati sutra, u četvrtak, 9. lipnja, u 11 sati ispred kapelice na Općinskom groblju Gornji Milanovac.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *