Za nas Njemačka više ne postoji! Hitna obavijest iz njemačkog veleposlanstva… cijela regija je na nogama!


Kada je Njemačka u pitanju, ona je još uvijek vruća tema i zasigurno najprestižnije odredište za ljude u kojima pokušavaju pronaći bolju budućnost za sebe. Dakle, od 60-ih godina prošlog stoljeća apsolutno svi hrle u Njemačku kako bi pronašli bolje mjesto za život, a privatnici u Njemačkoj cijene ljude iz prijašnjih zemalja koji dolaze raditi u Njemačku.

Svi su bili jako vrijedni, znali su raditi puno fizičkih poslova i tada su bili dobro plaćeni. Kako ste tada prepoznali pečalbare, jer su po bivšoj Jugoslaviji vozili Fiće, Stojadini i Yugo 45, ali sad kad vidite Mercedes-Benz ili BMW, odmah znate da je netko sa Zapada, odnosno Njemačke , Austrija..

 

Također, Njemačka je danas vrlo poželjna destinacija, ali kada je prije 2 godine izbio koronavirus, granice su odmah zatvorene i ponuda i potražnja radnika je pala, a medicinsko osoblje koje je tamo odlazilo raditi jer su mislili da ih ima puno poslova tamo, izgubili su posao. Tako je i Angela Merkel, umirovljena kancelarka, koja priznaje da je potražnja za radnicima svih vrsta pala jer ih je, vjerovali ili ne, pogodila vrlo velika kriza.

No, početkom ove godine ponovno su otvorene granice za sve radnike na Balkanu, no prije 10-ak dana njihovo je veleposlanstvo u Njemačkoj najavilo da će ukinuti izdavanje viza za nove radnike u toj zemlji. Što mislite o ovome?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *