SVE PUTNIKE ISTJERAO IZ AUTOBUSA: Očitao im lekciju, a sada je on heroj za sve njih


Prava farsa dogodila se neki dan u autobusu broj 15 u Splitu. Vozač Ante Bonacin je na trećoj stanici na plaži Žnjan ugledao mladića invalida u invalidskim kolicima i otvorio mu vrata.

Ali čim ga je otvorio, velika gomila je u naletu bijesa uletjela u auto. Gurnuli su nesretnog mladića i zadržali ga napolju.

Andy je, kako je sam rekao, pao u mrak…

“Istina je, samo sam pocrnio…Ustao sam i rekao im da se stide, šteta što moram da im držim lekcije o kulturi i humanosti od svoje 35. godine.

ilustracija
Ilustracija foto: PROFIMEDIA
Rekao sam im i da se stide, sve sam im rekao. Jednostavno se “slomim” i takva sam, odrastajući ne mogu tolerisati nepravdu i pomoći onima kojima je potrebna. Rekao sam im da svi izađu iz auta kako bi mladić s invaliditetom ušao”, rekao je Ant, prenosi 24sata.hr.

Njegova “kritika” nije uspjela do kraja jer veliki postotak putnika nije želio otići.

“Tada sam isključio autobus i rekao da mi se ne žuri i da nećemo krenuti dok se autobus ne isprazni”, rekao je. Desetak minuta kasnije izašao je najuporniji, mladić u invalidskim kolicima je ušao u auto, a Ant je ostale putnike pustio samo kroz prednja vrata.

“Provjerio sam i da li imaju karte, nije bilo karata, a bilo ih je mnogo i nisam ih pustio unutra”, objasnio je on.

Kada su konačno stigli do pijace u centru, mladić sa invaliditetom ga je držao za ruku i zahvalio mu se.

“Ne želim sada da budem heroj, to mi je najnormalnije. Inače, ja sam vatrogasac DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca i ne volim da vatrogasci tvrde da smo heroji. To je naša misija i ovakvo moje ponašanje je sasvim uobičajeno i, nažalost, smatra se senzacionalnom stvari, što bi trebalo biti normalno”, zaključio je Ante Bonacin.

Postao je zvijezda nakon što je jedan od putnika poslao pismo medijima u kojem je objasnio šta se dogodilo i koliko su ga Bonasinovi postupci usrećili.

Kurir.rs/Slobodna Dalmacija/24sata.hr Foto: Facebook/Profimedia


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *