Kraj kemoterapije i radioterapije: univerzalno cjepivo protiv svih vrsta raka ?


Fotografija: Pixabay

 

Nakon gotovo 70 godina pokušaja pronalaženja učinkovitog liječenja raka, nakon što su skupe i neljudske pogreške poput kemoterapije i radioterapije ubile stotine milijuna ljudi oboljelih od raka i leukemije, znanstvenici sa Stanford Medicine otkrili su lijek za sve vrste raka, opću metodu. uz pomoć jednog cjepiva.

 

Znanstveni rad objavljen 20. ožujka 2014. u Proceedings of the National Academy of Sciences mogao bi označiti prekretnicu u borbi protiv najvećeg raka koji svake godine ubija sve više ljudi.

 

Profesor dr. Irving Weissman otkrio je cjepiva protiv svih vrsta raka.

 

{adselite}Stanfordski istraživački tim predvođen profesorom Irvingom Weissmanom otkrio je da gotovo svi karcinomi koriste protein CD47 kako bi zbunili imunološki sustav domaćina, što omogućuje tumorima i metastazama da se slobodno šire bez njihove fagocitoze i lize napada svih T limfocita. Strane stanice u našem tijelu.

 

Drugim riječima, tumor razvija primitivnu mimezu i zaustavlja želju da T limfociti ispravno rade s kemijskom porukom u obliku CD47, nakon čega stanice raka podivljaju i nekontrolirano rastu, što na kraju dovodi do iscrpljenosti tijela domaćina i njegovog smrt.

 

Nevjerojatno, Weissmanov je tim otkrio protein CD47 prije točno deset godina, a iako je stvaranje blokatora za CD47 relativno jednostavna stvar, ove godine smo dobili studiju koja pokazuje da anti-CD47 T limfociti Nevjerojatan učinak uništavanja stanica raka u rekordnom vremenu nakon samo nekoliko tretmana s injekcijom koja sadrži revolucionarni lijek.

 

Isprva je Weissmanov tim mislio da će anti-CD47 uspjeti samo uništiti stanice leukemije i limfoma, ali su ubrzo otkrili da svi karcinomi imaju isti način zbunjivanja T limfocita.

 

Osim toga, tim sa Stanforda je također saznao iznenađujuću činjenicu da sve zdrave stanice u ljudskom tijelu sadrže određenu količinu proteina CD47, koji limfocitima signalizira da pripadaju tijelu domaćina.

 

 

Stanice raka sadrže više ovog proteina nego zdrave ljudske stanice, što je nevjerojatno jer svi oblici raka, limfoma i leukemije uspješno varaju naša tijela da povjeruju da su to normalne i zdrave stanice trebaju zaštitu i očuvanje. Nemojte proždirati i uništavati.

 

Weissman je otkrio da su se tumori kod laboratorijskih miševa smanjili nakon jedne injekcije anti-CD47, a nakon tretmana, svi miševi cijepljeni protiv raka ostali su zdravi četiri mjeseca nakon tretmana do objavljivanja studije.

 

Jedini neuspjeh studije bio je kod jednog od 10 miševa s limfomom u kontrolnoj skupini čiji rak nije u potpunosti nestao, dok je kod svih ostalih vrsta raka cjepivo bilo potpuno uspješno.

 

Svi miševi bili su zaraženi ljudskim rakom, a Wissmanov tim je radio na pronalaženju svih mogućih poznatih vrsta stanica raka.

 

Nakon detaljnog proučavanja, Weisman je izjavio:

 

Pokazali smo da na tumorima koji niti ne nestanu nakon primarnog liječenja, imunološki sustav nastavlja funkcionirati, tj. kada uklonimo kemijske imitacije stanica raka, T limfociti brzo nauče kako uništiti sve što je slično ovom raku, imunološki sustav brzo i učinkovito uništava metastaze, sprječava daljnji rast tumora i nastavlja se normalno boriti protiv stanica raka, čak i ako im ne damo dodatnu injekciju anti-CD47.

 

Stanice imunološkog sustava imaju kratak životni vijek, a znanstvenici su bili iznenađeni jer su nove stanice koje napadaju rak nastale nakon cijepljenja protiv raka. Ova nevjerojatna sposobnost dopuštanja tijelu da nastavi reagirati na rak nakon cijepljenja najveće je otkriće Weismanova tima. Na taj način imunološki sustav može spriječiti povratak raka.

 

Korištenje anti-CD47 istodobno s kemoterapijom može biti kontraproduktivno, jer kemoterapijski stres uzrokuje stvaranje većeg broja CD47, pa imunološki sustav prima više signala koje stanice raka ignoriraju.

 

Weissmanov tim dobio je 20 milijuna dolara za klinička ispitivanja cjepiva na ljudima, a početna klinička ispitivanja planirana su za kasnije ove godine u Kaliforniji, nakon čega slijedi nova studija koja će odrediti kada bi univerzalno cjepivo protiv raka moglo biti spremno Po kojoj je cijeni dostupno u cijelom svijetu.

 

(Izvor: Magazin)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *