KAD OŽENIŠ RASTAVLJENU ŽENU S DJECOM, DRŽI SE OVOG PRAVILA: MENI SE OVO DOGODILO!


Briga za ‘drugu’ djecu je plemenita i hrabra, ali i izazovna

Svjedoci smo čestih razvoda – gotovo svi ostali brakovi se raspadaju, pa sve više naših bračnih parova ima djecu s bivšim suprugama.

Briga o “tuđoj” djeci vrlo je plemenita i hrabra, ali i izazovna. Dijelimo iskustvo čovjeka koji se oženio ženom i dobio dijete iz prvog braka.

“Obrati pažnju na to što radi. Uradi domaću zadaću s njim. Odvedi ga negdje. To slušam svaki dan. Svaki dan mi pokušava nametnuti sve svoje odgovornosti. Možete me osuditi, ali Godinama kasnije, rekao sam : Ovo dijete ima biološkog oca.

Dječak ima 9 godina i nesvjesno sudjeluje u igri svoje majke. U početku mi je dolazio s najglupljim pitanjima, o bilo čemu, čak i kad mu je bila majka. Poslao sam je majci ili ocu, ili sam referencirao internet i knjige.

Osim što me je pokušala pozvati na odgovornost, žena me optužila da nisam dala dovoljno novca. Trećinu plaće dajem ženi i djeci, trećinu računa plaćam, a preostalu trećinu pošteno trošim na sebe.

Je li to dijete i kuća samo moja odgovornost? Biološki otac također bi trebao sudjelovati u odgoju svog djeteta, čak i ako više ne živi s njim.

Jednostavno osjećam da čovjek ne bi trebao vući cijelu obitelj na svojim leđima, nego bi svatko trebao znati svoje obveze i ispunjavati ih. Kada se oženiš ženom koja ima djecu iz prvog braka, moraš postaviti pravila i granice.

U suprotnom ćete biti budala koja se sviđa čak i vašem bivšem mužu.

Nakon mnogih svađa i prijetnji otkazom, moja je supruga prihvatila. Ja sam voljena, volim i neću raditi za druge više nego što bih trebala i mogu. ”

Slažete li se sa stavom ove osobe? Podijelite s nama u komentarima!

(Stil.kurir.rs)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *