Kad ljudi čuju da Malina i Nebojša iz Niša imaju djece, kažu ‘ko vam je kriv’: osuđuju nas oni s jednim ili bez djece


Filip (24), Kristina (23), Jana (19), Luka (18), Dimitrije (16) i Iva (9), najveće blago Maline (47) i Nebojše Markovića (50) iz niškog naselja Dowaniste . Malkovichovi su rekli da su na vjenčanju planirali osnovati veliku obitelj i nikada se nisu osvrnuli na činjenicu da su ih mještani prozivali da imaju šestero djece, pišu “Niške vesti”.

“Moj muž je jedini i želi imati veliku obitelj. Stalno govori: ‘Imaš dvije sestre, imaš se čime pohvaliti, a ja nemam s kim. “Također mislim da je bolje imati još nekoliko djece kako bi se mogli osloniti jedno na drugo sutra kada nemamo više”, kaže Marina Malkovich.

Nebojša Marković je rekao da je slučajno čuo “tko bi trebao biti odgovoran za vas šestero djece” ili “niko vas ne tjera da imate toliko djece”.

“Osuda dolazi od nekoga tko nema djece ili ima samo jedno dijete. “Naša obitelj je naše bogatstvo i zajedno slavimo najsretnije događaje, poput rođendana djeteta, ali i sve zajedno obraćamo”, rekao je Neboisa.

NIs porodica sestoro dece 1 photo Ustpljena photo Niske vesti B LJ
Obitelj Malkovich izjavila je kako prolaze kroz teške trenutke, pogotovo dok su im djeca bila mala, ali nikada nisu klonuti duhom i uvijek su vjerovali u bolju budućnost.

“Živjeli smo u Brestovcu dok su djeca bila mala i bilo nam je jako teško. Živjeli smo od Neboisine plaće u kliničkom centru i male penzije moje svekrve. Bavili smo se poljoprivredom, ali to je tvoj posao, a ti morate opet ulagati sve što zaradite u zemlji, kupujući gorivo i gnojivo”, rekao je Marković u razgovoru za “Niške vesti”.

U Niš su se, kaže, preselili 2013. jer im je isplativije plaćati stanarinu za stan nego Nebojši i autobusne karte za njihovo dvoje srednjoškolaca.

“Nakon selidbe počeo sam raditi u pekari i onda smo počeli ‘venčati’ s dvije plaće. Mogli smo posuđivati ​​novac ‘malo po malo’ da kupimo neke stvari, pogotovo ormare. U međuvremenu sam promijenio posao i počeo raditi negdje drugdje. , pa je moja plaća veća”, rekla je Marina.

NIs porodica sestoro dece 2 photo Ustpljena photo Niske vesti B LJ
Za nadopunu obiteljskog proračuna, Neboisa je rekao da je prije 20 godina počeo uređivati ​​dvorište u slobodno vrijeme, baveći se raznim obrtima i građevinskim poslovima.

“U slobodno vrijeme često radim neki posao, bilo da je to košenje trave i živice, ili popravak i postavljanje nadstrešnica. Uspio sam kupiti puno alata i opreme pa mi je posao lakši, ali što mogu Više. Što je stariji I meni sin puno pomaže, tako da možemo više raditi zajedno”, rekao je Neboisa.

Malkovichovi su rekli da prije nisu imali dovoljno novca da kupe ono što je djeci trebalo, ali sada si mogu priuštiti sve, a troje najstarije djece radi i kupuju stvari svojoj mlađoj djeci.

“Visoka je cijena, najviše novca dajemo za hranu, ali dosta toga sama pripremam, mijesim pite i peciva. Nismo imali pomoć ni jedne strane, suprugovi roditelji i ja smo umrli. nisam dobio socijalnu pomoć, niti sam. Za dvoje najmlađe djece nema dječjeg doplatka jer su oni peto i šesto”, istaknuo je Marković u razgovoru za Nice News.

Obitelj Marković je 2017. godine od grada dobila na korištenje stan u Ulici Majakovskog. Najprije su potpisali trogodišnji, a nedavno i petogodišnji, što im, kako kažu, puno znači jer ne moraju dugo brinuti o “krovu nad glavom”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *