Jako nevrijeme sa gradom stvara haos na jugu Srbije! Bujica sve odnijela u Aleksandrovcu, dio Niša, nema struje! video


Proglašena obilna kiša stigla je prva na jug Srbije. Oluje i grmljavine pogodile su Nicu i njenu okolicu nešto poslije 15 sati, prije nego što se jako vrijeme pomaknulo na sjever.

U Nišu je padala jaka kiša praćena vjetrom i grmljavinom. Nestanak struje u dijelovima grada zbog lošeg vremena. Kako javlja Niš Media, bez struje su naselje Pasi poljana, Palilula i dijelovi Bizantijske avenije. U blizini Gračanice, najjužnije točke Srbije, ruši se utvrđeni grad, a u Aleksandrovcu, Kruševcu, Trsteniku i okolnim mjestima kiša je padala više od sat vremena koja je zadavala velike nevolje građanima.

 

U Aleksandrovcu je padala tolika kiša da nije mogla prijeći ulice, a snimke su pokazale da je voda bila toliko teška da je stvorila bujicu koja je prošla gradskim ulicama noseći Sve pred sobom.

Podsjetimo, velika količina kiše u kratkom vremenskom periodu na ivaničkom području izazvala je brojne probleme, uglavnom na attarskim i nerazvrstanim cestama, dok je u urbanom području atmosferska voda poplavila dvorišta pojedinih kuća i podrumskih zgrada. .

U narednih sat vremena naoblačenje koje će usloviti obilne pljuskove i djelomični izgled grada u Zlatiborskom okrugu, dva će se preseliti prema Osečini i Valjevu.

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da su do 11. lipnja moguća grmljavina i lokalizirane nepogode do 60 mm kiše u 24 sata.

Osim toga, upozoravaju se na moguće vremenske opasnosti u gradovima i obilnu kišu između 8. i 11. lipnja. Danas i sutra (8.-9. lipnja) očekuju se pljuskovi i grmljavina uz lokaliziranu tuču, jak vjetar i više od 20 mm kiše u kratkom vremenu.

Stabilnost očekuje tek 13. lipnja, a najavljuje da bi obilnijeg osvježenja moglo biti oko 16. lipnja, dok prema 20. lipnja računa na stabilno, ali toplo vrijeme.

Kurir.rs/Blic


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *