GOCI TRŽAN je još gore! Molitva je svakodnevna i oni vjeruju u Boga!


Za pjevačicu je situacija postala prebolna!

Prije dva tjedna imala je petu vantjelesnu oplodnju, ovaj put u Pragu, a ovih dana čeka rezultate svog pokušaja da bude uspješan.

  • Kad si razočaran, kažeš da nećeš. Tko nije prošao IVF proces nema pojma kako je to. Nadamo se, želimo, pokušat ćemo opet, pa što će biti. Nismo odustajali. Ne znam hoćemo li ikada više ići u Prag. Sretan sam i zadovoljan sam sobom, i nemam razloga za nesreću. I nisam žena koja tako lako odustaje. Pokušat ću sve dok mi to ne ugrozi život. Imam dijete, kćer Lenu, koja raste i moram se brinuti o njoj. Najvažnije je da sam zdrava – rekla je Goka i dodala da je ne obeshrabruju godine u kojima je.

Priznaje da je cijeli proces, i prihvaćanje neuspjeha, bio emocionalno iscrpljujući.

  • Svaki put kad poželiš, kad ne uspiješ, padneš. No, ne želim odustati, iako hormonska terapija koja prati proces nije nimalo laka. Želim vjerovati da je to moguće jer vjerujem da moj muž i ja zaslužujemo dijete. Vrlo je važno biti pozitivan prema svemu tome, a čak i ako ne uspije, to ne znači da smo on i ja manje vrijedni kao ljudska bića. Davno sam to prihvatila – rekla je Goka.

Gokatzan
Foto: Printscreen Instagram
Oko 18% srpskih parova ima problema s planiranjem trudnoće, a oko 50% njih smatra IVF jedinom prihvatljivom metodom, koja se preporučuje samo ako druge, jednostavnije metode nisu dale rezultate. Goka je progovorila na tu temu napomenuvši da to ne bi trebalo biti tabu.

  • Mnogi parovi čak ni ne otkriju svojim obiteljima da će na IVF jer je na Balkanu primitivan stav da je sve manje muškaraca ili žena koji ne mogu zatrudnjeti prirodnim putem i da su manje vrijedni, što je potpuni nesporazum. savjet Ovdje je ključno jer pokušavamo prevariti Boga i prevariti naše okolnosti. Ako uspijemo prevariti sudbinu, prevarimo nju – rekla je pjevačica za Gloriju.

Ne boji se previše eksponirati na tu temu u javnim nastupima.

  • Nemam problem. Dugo sam na pozornici i znam što mogu pronaći i kako to razumjeti. Imam puno više slojeva nego što izgleda. Sve doživljavam duboko u sebi i analiziram, nikad ne bih učinio nešto što bi povrijedilo nekoga koga volim. O izvantjelesnoj oplodnji pričam otvoreno jer želim pomoći svim parovima koji pate od toga i ističem im da se nemaju razloga sramiti bilo čega – kaže Tržanova.

Gokatzan
Foto: ATA Images
U ovoj misiji i nadi za buduće generacije ima podršku supruga i kćeri Lene iz prvog braka.

  • Lena sve razumije i podržava me. Često tako dobro analizira moje probleme da me to oduševi, oduševi i govori mi kako da se postavim. Ona je moj oslonac jer sam ja njezin oslonac i zbog nje se moram držati i boriti za svoje ideje jer sam joj tako dao primjer.

Podsjetimo, Goca je nedavno izjavila da je često bila pod stresom i frustrirana svaki put kada bi joj rekli da IVF nije uspio.

  • Postanem frustrirana svaki put kad mi kažu da izvan tijela nije uspjelo i da nisam trudna. Tada sam se pitao: „Zašto to radim?“ I svaki put sam morao pronaći odgovor i moć da idem dalje. Jer ako uspijem, isplatit će se! Snagu crpim iz ljubavi prema životu. Okružena sam ljudima koje volim, dobrim knjigama i glazbom – rekla je pjevačica i dodala da je IVF jako utjecao na njezino tijelo i duh.
  • Borba za buduće generacije, zvuči uzvišeno, ali to je zapravo kuluku, teško mučenje i stres. Mjesec dana sam se osjećala kao da ću poludjeti, imala sam bipolarni poremećaj, bila sam neraspoložena… Želudac mi je bio napuhan jer sam držao vodu. Moj mozak se širi! A onda nakon što sam sve ovo prošla, slijedi neizbježno pitanje: „Jesi li imala IVF?“ Ajde, još parada! Ne mogu odgovoriti na ova pitanja jer je moja intima toliko osjetljiva – iskrena je Goka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *