Evo kuće koja košta 6000 eura: pametno i jeftino rješenje stambenih problema (fotografije)


Jedan od najzanimljivijih i najpovoljnijih projekata predstavljenih na Međunarodnom sajmu arhitekture u Beogradu bile su montažne kuće. Montažne kuće su 40-50% jeftinije od tradicionalnih, pa kuća od 31 kvadrat košta 6.040 eura, a kuća od 100 kvadrata 16.180 eura.

Po principu “ključ u ruke”, četveročlana obitelj može kupiti kuću za 25.000 eura, a siva zona je 180-200 eura po kvadratu.

 

Fabricirani domovi uobičajeni su u cijelom svijetu, a kod nas polako postaju uobičajeni. Jeftini su, ekološki, topli, useljavaju se odmah, a materijali koje koristimo imaju vijek trajanja oko 100 godina – objasnio je jedan građevinar.

Oni koji su prethodno poplavili svoje domove brzo su riješili problem. Voda nije zahvatila niti jedan montažni objekt tijekom poplave Obrenovca, rekli su ispred jedne tvrtke, dok je druga objasnila da su koristili negorive materijale kako se kuća ne bi srušila u slučaju požara.

Proizvođač ističe kako ovakvi tipovi domova postaju sve popularniji, budući da mlađe generacije sve više žele da njihovi domovi nose osobni pečat, pa uz tipični dom mogu birati “prema željama naručitelja”.

-Naši arhitekti su tu da projektiraju kuću prema idejama koje je predložio vlasnik. Nedavno je klijent želio da mu se kuća sagradi samo s jedne strane, a staklo s druge tri strane, birajući pločice i raspored prostorija, sve smo mu dobili – ponosni su na firmu.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *