ČUDOTVORNO SREDSTVO: 10 supermoći WD-40 za koje niste čuli!


Svi znamo da WD-40 može biti od velike pomoći u svakom domu jer djeluje kao lubrikant, čistač i konzervans.

Zanimljivo je da sam naziv zapravo puno govori o kreativnom procesu. To jest, WD-40 je skraćenica za čistač vode. Kreatori ovog spreja uspjeli su usavršiti formulu koja sprječava koroziju, točnije iz 40. pokušaja.

Općenito, WD-40 se koristi za sprječavanje hrđe, čišćenje alata i sportske opreme, kao sredstvo za uklanjanje vlage i slično.

Ipak, WD-40 ima više prednosti za koje sumnjamo da su neki od vas čuli.

Međutim, prije nego što vam otkrijemo sve podatke, moramo vas obavijestiti da je ovaj proizvod, iako općenito potpuno siguran, vrlo zapaljiv, što je normalno s obzirom na to da se formula temelji na nafti.
Stoga može uzrokovati ozbiljne probleme ako se proguta i može uzrokovati poteškoće s disanjem ako se koristi u velikim količinama u prostoru bez ventilacije. Njegova uporaba može biti štetna za djecu i kućne ljubimce, stoga ga izbjegavajte koristiti u njihovoj blizini.

Međutim, ako ga koristite štedljivo, samo će vam olakšati svakodnevni život. Stoga WD-40 može biti od velike pomoći u nekoliko drugih situacija:

1 Uklonite mrlje s tepiha
Sve što trebate učiniti je prskati mrlju i nakon nekoliko minuta je isprati spužvom i malo tople vode i sapuna.

2 Spriječite nakupljanje snijega na prozorima
Poprskajte WD-40 s prozora.

3 Očistite WC
Poprskajte malo WD-40 unutar kućišta, pričekajte trenutak, a zatim obrišite četkom. Njegovi snažni sastojci će lako i brzo otopiti kamenac i prljavštinu.

4 Uklonite mrlje od čaja s radne površine
Ako mrlju od čaja ne obrišete odmah, kasnije ćete se morati više potruditi. Međutim, u ovom slučaju WD-40 će vam pomoći! Jednostavno poprskajte sprej na vlažnu spužvu i očistite mrlju.

5 Ne možete ukloniti prsten? Evo rješenja!
Ponekad ne možete lako skinuti zaglavljeni prsten s ruke. Ipak, postoji rješenje: poprskajte malo WD-40 i prsten lako sklizne. Nakon toga ne zaboravite oprati ruke.

6 Ako je patentni zatvarač zapeo
Često se patentni zatvarači na jaknama, ruksacima, trapericama, čizmama itd. mogu zaglaviti pa ih ne možete pomaknuti gore ili dolje. No, WD-40 sprej sprječava ovu neugodnu stvar jer podmazuje površinu.

Možete ga nanijeti malim kistom.

7 Cipele i čizme mogu biti vodootporne
Poprskajte malo WD-40 na cipele i čizme i on će djelovati kao barijera i učiniti ih vodootpornima. Uz to, sprej će spriječiti ulazak vlage u cipelu. Također, zimi se na cipelama mogu pojaviti mrlje od soli. Međutim, ako ih poprskate WD-40 i očistite krpom, bit će potpuno novi.

8 Riješite se žvakaće gume u kosi
Ovo je najgora noćna mora svake djevojke! Guma se može slučajno pronaći u kosi, ali šišanje je daleko od najboljeg ili jedinog rješenja!

Uz to, WD-40 opet može pomoći. Samo poprskajte žvaku i pročešljajte. Ovaj put ćete to učiniti lako. Ipak, pazite da ne prskate u blizini očiju, učinite to u prozračenoj prostoriji ili vani.

9 Uklonite naljepnice sa stakla
WD-40 će razbiti ljepljivost naljepnice, pa pošpricajte na nju i pričekajte nekoliko minuta, lako ju možete ukloniti lopaticom, ali pazite da ne bude preoštra.

10 Uklonite super ljepilo
Super ljepilo je jako teško ukloniti s bilo koje vrste površina, posebno s vaših ruku. Međutim, sve što trebate učiniti je prskati WD-40 i trljati prste jedan o drugi. Na ovaj način ćete lako ukloniti superljepilo. Superljepilo se može ukloniti s druge površine kuće istim postupkom.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *