Bili smo tako sretni, prijatelj se oženio i sve se pretvorilo u noćnu moru: zabili su se u kamion na povratku sa zaruka i troje je umrlo


U sudaru s kamionom kod Prokuplja poginuli Aleksandar Živković (21), Danilo Cvetković (22) i Aleksandar Jović (26), ozlijeđene dvije osobe iz Opela

 

Aleksandar Živković (21) iz Pejkovca i Danilo Cvetković (22) iz Samarinovca, obojica u blizini Žitorađe, poginuli su u noći sa subote na nedjelju kada je njihov automobil udario u kamion. Teško ozlijeđeni vozač Opela Aleksandar Jović (26) iz Prokuplja preminuo je poslijepodne u komi. Lakše ozljede zadobili su putnici Aleksa Cekić (19) i Anđela Marković (22) iz Samarinovca. Ranko R., vozač kamiona iz sela Podgorička, nije ozlijeđen.

 

Teška prometna nesreća nastavak je crnoga niza ovog vikenda na srpskim cestama. U petak, subotu i nedjelju kod Vrnjačke Banje, Novog Pazara i Aleksinca poginulo je još četvero mladih od 4, 16, 17 i 24 godine, a u drugim prometnim nesrećama povrijeđeno je još 15 osoba, među kojima je dvoje djece!

 

Tragedija na cesti Prokuplje-Žitorađa kod sela Lukomi dogodila se u nedjelju oko 1 sat ujutro. Utvrdili smo da se nesreća dogodila kada je Aleksandar Jović prešao “opel insigniju” u suprotnu traku i udario u kamion.

 

Nepovjerenje u selo kao što su mladi ljudi

Svi su divljali mladima koji su poginuli u ova dva sela.

– Oni su mirni, npr. mladi ljudi. Užasna tuga, strašna sudbina – kažu mještani. Teta stradalog Živkovića ispričala nam je da je Aleksandrova majka otišla preuzeti tijelo svog sina.

– Otac mu je u Skoplju i vozi autobus. Sad kad su otišli po njega, veselimo mu se na kraju dana. Aleksandar je bio fin mladić, poznat svima u selu – rekao je naš sugovornik.

U tom odlučujućem trenutku automobil je krenuo prema Prokuplju, a prema svjedocima, Jović je vjerojatno išao prebrzo.

 

– Lijevim bokom udario je u kamion dok je prelazio suprotnu stranu ceste. Ta leđa su bila potpuno smrskana. Iza Aleksandra Jovića je Aleksandar Živković, do njega Danilo Cvetković, a lijevo Anđela Mladenović. Mještani kažu da je na suvozačevom mjestu bio Aleksa Cekić. Angela Malkovich, lakše ozlijeđena putnica Opela, rekla je Curielu da sjedi iza suvozača.

 

snažan udarac

 

– Oboje smo zaručeni. Ostali smo do kraja, onda smo se dva auta odvezli u Prokuplje u klub koji je još uvijek bio otvoren. Sjeo sam iza suvozača i gledao u telefon. U jednom trenutku sam pomislio da auto ide lijevo-desno, ali sam mislio da se vozač Aleksandar Jović šali. Idućeg trenutka sam vidio da okrećemo kamion i osjetio snažan udarac.

 

Tragedija kod ALEKSINCA, djevojka (4) umrla nakon što je ostala bez automobila na cesti

 

4-godišnju djevojčicu iz Mataruške Banje ubio je “citroen” kod sela Vukašinovca na cesti Aleksinac-Ražanj. Svjedoci stravične nesreće ispričali su Curielu da se tragedija dogodila na ulazu u Deligrad jučer oko 16 sati kada je djevojka bila u automobilu.

– U autu je bilo dvoje djece, parkirano uz cestu. Ne znam zašto su stali, ali vjerujem da su htjeli na WC. Djevojka je jednom prilikom istrčala iz vozila na cestu i udario ju je automobil kojim je upravljao mještanin. Od siline udarca dijete je odletjelo nekoliko metara – ispričao je svjedok.

J.R.

Auto je pao u jarak, vrata su se otvorila, a ja sam napola visio u autu, a napola visio vani. Alexa mi je pao pred noge, a Danilo na nas. Glava mi je udarila o tlo i Alexa me izvukla iz auta – ispričala je Angela. Dodala je, u suzama i šoku, da je njihov prijatelj bio u autu ispred njih i da nije imao pojma što se događa.

 

slikao sam

 

– I ja bih trebao biti u drugom autu. Kad smo se preselili, sjedio sam u sredini Jovićevog auta, gdje je bio Danilo, ali sam prešao u drugi auto pa u Jovićev. Tada su već svi sjeli, zbog čega sam ja bio iza putnika. Ovo me spasilo, sudbine – rekla je djevojka drhtavih ruku. Angela je rekla da se nije mogla smiriti i zaplakala je kad su je roditelji uvjeravali da je dobro što nije povrijeđena.

 

– Uvijek ću pamtiti te trenutke. Vjerojatno sam ih pola sata prije toga sve slikao Danilovim telefonom jer su pitali. Svi smo bili sretni, prijatelj nas je oženio i onda se sve to pretvorilo u noćnu moru i naših prijatelja više nema – dodala je. on to ne može podnijeti

 

Crna serija

 

Petar Nenadović (17) iz Gračaca i Aleksa Gavrilović (16) iz Ribnice poginuli su na motociklu kod Vrnjačke Banje u petak oko 22 sata.
Nemanja P. (24) preminuo je u noći s petka na subotu u blizini Novog Pazara kada je automobil udario u stup, pri čemu su dvije ozlijeđene
Dvije djevojke i dvije žene ozlijeđene su u naletu automobila na autobus na autoputu kod Novih Banovaca
Vozač ‘juga’ teško je ozlijeđen nakon što se ‘jugo’ u subotu navečer zabio u parkirano vozilo na autocesti kod Umčara
Ivan M. (66) stradao je jučer u prometnoj nesreći na cesti Rača-Topola kada je njegov džip sletio s ceste i prevrnuo se

Vozač kamiona Ranko R. nije imao alkohola u krvi. Kako doznajemo u Kliničkom centru u Nici, vozaču Opela, Aleksandru Joviću, prijetila je životna opasnost kada je odveden.

 

– Preminuo je jučer poslijepodne od višestrukih ozljeda po glavi, prsima i trbuhu – rekli su nam u KC Niš.

 

Kurir.rs, Biljana Roganović / Foto: B.R.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *